Deze drie dagen worden gegeven door een zeer ervaren gedragstherapeut die de studenten zal prikkelen om vooral ‘out of the box’ te leren denken. Je leert uit te gaan van een individuele aanpak en je leert hoe je kunt omgaan met eventuele uitdagingen.
Staat in het teken van het creëren van een veilige en ontspannen leeromgeving voor zowel hond als mens Hierbij maken we gebruik van, voor de cursist vreemde, honden. Aan bod komt onder andere:
In de ochtend wordt nogmaals ingegaan op het waarborgen van veiligheid en nu ook m.b.t. het voorkomen van bijtincidenten in de praktijk. We zullen o.a. gaan oefenen met zelfverdedigingshandelingen. Je leert een veiligheidsscan te maken.
De middag omvat een praktijktoepassing rondom het ontvangen van bezoek/ontmoetingen met mensen.
We gaan aan de slag met het bedenken van out of the box oplossingen voor veelvoorkomende hulpvragen zoals bijvoorbeeld trekken aan de lijn, het hier komen en rondom het ontvangen van bezoek.
Tot slot voeren we een open discussie en wisselen ideeën uit over uitdagende situaties. Voorbeelden hiervan zijn: Hoe kun je de aandacht/focus van de hond verleggen wanneer deze al heel sterk op iets is gefixeerd? Hoe kun je honden toch motiveren wanneer deze zeer moeilijk bereikbaar zijn? Hoe zou je het aanpakken als je zelf in een rolstoel zou zitten of slecht ter been was of een tennisarm hebt…?
Er zijn helaas nog geen data bekend.