Doelgroep:
Studenten die module 1 hebben behaald.
Ervaring:
Ervaring in de omgang met honden is wenselijk, niet noodzakelijk.
Leeftijd:
Minimaal 18 jaar.
Duur:
4 lesdagen van 10.00 tot 16.00 uur
+ 1 praktijkexamendag
Opleiding:
Inclusief:
Koffie, thee, lunch, lesmateriaal en een certificaat.
Exclusief:
Mogelijke vrijstellingen:
Geen vrijstelling mogelijk.
Extra:
Prijs:
€ 675,00 (excl. BTW)

Al het mooie werk dat in de hondenbranche gedaan wordt, start bij de juiste communicatie – met mensen!

Om de hond zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, is een feilloze communicatie met de begeleiders van de hond van groot belang. In jouw communicatie met de begeleiders kun je heel veel beïnvloeden, zowel motiveren, overtuigen, stimuleren, ondersteunen en bekrachtigen. Maar als dit niet lukt, kom je in de weerstand terecht wat je zult merken aan tegenwerking, demotivatie, argumenten en ja-maars. En dat is zonde van al jouw kennis en passie!

Vaak gaat er al heel veel goed in je communicatie stijl en ben je onbewust al bekwaam. Maar voor die lastige casussen, bepaalde types of situaties is extra kennis over communicatie van groot belang.

Daarom leer je in deze module alles wat jij nodig hebt in jouw werk met de mensen! Je leert wat jij kunt doen, aanpassen, laten of toevoegen om de weerstand te laten verdwijnen. Je leert om vanuit een positieve houding, mensen mee te nemen in jouw verhaal, zonder te hoeven overtuigen. Ook moeilijke gesprekken en thema’s komen aan bod, zoals adviseren van herplaatsing, het beëindigen van samenwerkingen en begrenzen van negatief gedrag.

Je voelt je na deze module bewust en krachtig in je communicatie, weet waar je voor staat en kunt dit helder en vol enthousiasme overbrengen. Je bent in staat om mensen positief te beïnvloeden, weerstand om te buigen en daarmee nog meer honden goed te kunnen helpen.

Opbouw module

De module communicatievaardigheden start met een praktijkdag waarin we de theorie doornemen omtrent coaching. Vervolgens gaan we zelf aan de slag met het coachen! Aan het einde van de week reflecteren we hierop. Opbouw van de week:

Dag 1: Start & theorie van het coachingstraject (10u – 16u, te Martin Gaus Academie)

Dag 2: Coachen vanuit huis: Online e-learning & eerste gesprekken coachee (10u – 16u)

Dag 3: Vervolg theorie & oefenen (10u – 16u, online)

Dag 4: Vervolg oefenen & coachgesprekken (10u – 16u, te Martin Gaus Academie)

Dag 5: Coachgesprekken & Reflectie (10u – 16u, te Martin Gaus Academie)

Data

Er zijn helaas nog geen data bekend.