Doelgroep:
Studenten die module 2, 3, 4, 5 en 6 hebben behaald.
Ervaring:
Ervaring in de omgang met honden is benodigd.
Leeftijd:
Minimaal 18 jaar.
Duur:
9 lesdagen 10.00 tot 16.00 uur
+ 1 of 2 examendagen
Opleiding:
Inclusief:
Koffie, thee, lunch, lesmateriaal en een certificaat.
Exclusief:
Mogelijke vrijstellingen:
Geen vrijstelling mogelijk.
Extra:
Prijs:
€ 990,00 (excl. BTW)

Module 7: Therapiemethoden, Ethiek & Wetenschap

De student weet de leerprincipes in diverse situaties te herkennen en te benoemen, in relatie tot zowel het ontstaan van het probleemgedrag als de in te zetten therapie. De student heeft diepgaande kennis van de diverse therapiemethoden, weet bij welke probleemgedragingen welke (combinatie)therapie en hulpmiddelen kunnen te worden ingezet en weet de therapieën op de juiste wijze te gebruiken. Eerste uitgangspunt is het (h)erkennen van de oorzaken van diverse probleemgedragingen en het van daaruit logischerwijs opbouwen van de in te zetten therapieën. Elke stap heeft een ethologische benaming die de student vrijwel spelenderwijs leert kennen. Aan de hand van rollenspelen en vooral praktijkgevallen (live of op video) worden de belangrijkste probleemgedragingen geanalyseerd en worden enkele mogelijke behandelplannen uitgewerkt.

Tevens leert u de werking van bepaalde middelen en/of voeding op gedrag, met als doel op het juiste moment de juiste specialist aan de cliënt te kunnen adviseren. De werking van reguliere medicatie (van Clomicalm en Selgian tot anti-epileptica) wordt behandeld, evenals de mogelijkheden van feromonen en voeding.

Ook wordt tijdens deze dagen stilgestaan bij ethische vraagstukken waar een Kynologisch Gedragstherapeut mee te maken krijgt.

Verder komen de verschillende vormen van wetenschappelijk onderzoek aan de orde. U leert waar een onderzoek aan moet voldoen, en u krijgt een inleiding tot het schrijven van een artikel over wetenschappelijk onderzoek.

Data

Er zijn helaas nog geen data bekend.