Schrijf je nu in voor:
Specialisatie ‘Met je poten in de klei’

Doelgroep:
Gediplomeerde of in opleiding zijnde instructeurs die graag en goed met honden werken
Ervaring:
Ervaring met honden is noodzakelijk
Duur:
Online theorie, 1 praktijkdag van 10.00 tot 16.00 uur en 3 praktijkdagen van 09.30 tot 15.30 uur.
Inclusief:
Koffie, thee, lunch, lesmateriaal en een certificaat
Prijs:
€ 950,00 (excl. BTW)

Heb jij de ambitie om serieus aan de slag te gaan met het trainen van onbekende honden? Wil jij leren van ervaren trainers en zelf ook met je poten in de klei om deze praktijkervaring op te doen? Praten over training is leuk maar zelf doen is nog leuker!

De specialisatie ‘Met je poten in de klei’ start met een online theorie deel en wordt gevolgd door een intensieve 3-daagse training waarin je wordt gestimuleerd om creatief na te denken. Je gaat op zoek naar ‘out of the box’ oplossingen voor problemen die niet kunnen worden opgelost met de gebruikelijke standaard oplossing.

Tijdens deze drie dagen ga jij je hands-on trainingskills verbeteren in de praktijk. Je wordt hierin begeleid door een ervaren docent met bakken praktijkervaring. Je gaat werken met onbekende (asiel)honden en leert situationeel te trainen.

Je leert tijdens deze specialisatie uit te gaan van een individuele aanpak. Daarnaast zul je leren omgaan met uitdagingen en ga je op zoek naar de juiste vorm van training.

Opzet specialisatie

Je begint deze specialisatie met een deel e-learning:

Startdata van het online gedeelte zijn:

De theorie volg je thuis op je eigen computer. We hebben een gedegen e-learning systeem ontwikkeld waar jij in je eigen tempo de onderdelen kunt volgen.

De filmpjesdag volg je op locatie.

Vervolgens volg je de drie praktijkdagen die plaatsvinden bij de DOA in Amsterdam.

Dag 1: het creëren van een veilige en ontspannen leeromgeving voor zowel hond als mens Hierbij maken we gebruik van, voor de cursist vreemde, honden.

  • Hoe benader je een vreemde hond;
  • Hoe kom je snel tot een goede band met een hond;
  • Het gebruik van hulpmiddelen.

Dag 2 (ochtend): Het waarborgen van veiligheid en het voorkomen van bijtincidenten in de praktijk. We zullen o.a. gaan oefenen met zelfverdedigingshandelingen.

  • De veiligheidsscan.

Dag 2 middag: Praktijktoepassing rondom het ontvangen van bezoek/ontmoetingen met mensen.

Dag 3: basisoefeningen out of the box.

We gaan aan de slag met het bedenken van out of the box oplossingen voor standaard problemen zoals bijvoorbeeld het trekken aan de lijn, het hier komen en het ontvangen van bezoek.

Tot slot voeren we een open discussie en wisselen ideeën uit over uitdagende situaties. Voorbeelden hiervan zijn: Hoe kun je de aandacht/focus van de hond verleggen wanneer deze al heel sterk op iets is gefixeerd? Hoe kun je honden toch motiveren wanneer deze zeer moeilijk bereikbaar zijn? Hoe zou je het aanpakken als je zelf in een rolstoel zou zitten of slecht ter been was of een tennisarm hebt…?

Docent

Arvid van Putten

Voor wie

Deze specialisatie is bedoeld voor gediplomeerde kynologisch instructeurs en – gedragstherapeuten.

Je kunt deze specialisatie ook volgen als je de Basiskennis en Leren & Gedrag succesvol hebt afgerond.

Denk je in aanmerking te komen voor vrijstelling van de theorie, dan kun je een toelatingstoets maken. Neem hiervoor contact op met de academie.

Data

Er zijn helaas nog geen data bekend.

Schrijf je nu in voor:
Specialisatie ‘Met je poten in de klei’